trakų 
istorijos 
muziejus
Renginiai, naujienos

Trakų Salos pilyje apdovanoti teisinių žinių konkurso „Temidė“ prizininkai

Trakų Salos pilyje apdovanoti teisinių žinių konkurso „Temidė“ prizininkai

Gegužės 22 dieną Trakų Salos pilyje buvo organizuotas jau 19-tus metus rengiamo, kasmet pritraukiančio vis daugiau protingų, žingeidžių jaunuolių teisinių žinių konkurso „Temidė“ finalinis renginys ir įvyko prizininkų apdovanojimas. Renginyje dalyvavo ne tik konkurso organizatoriai – Lietuvos policijos departamento Viešosios policijos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai, bet ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovas – Neformalaus švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas Algimantas Šimaitis, Trakų rajono savivaldybės atstovas – merės patarėjas Tomas Naktinis bei Trakų istorijos muziejaus direktorė Alvyga Zmejevskienė.  
    Muziejaus vadovė pabrėžė, kad atsinaujinantis Trakų istorijos muziejus plačiai atveria trijų pilių, taip pat ir Trakų Salos pilies, vartus pozityviems renginiams, ypatingą dėmesį kreipdamas į jaunimo ir vaikų poreikius. Mezgami nauji nekomerciniai ryšiai, siekiama bendradarbiauti su įvairiomis institucijomis ugdant visuomenės pilietinį aktyvumą bei atsakingumą, kultūrinio paveldo turinio suvokimą ir jo saugojimo bei puoselėjimo, atsakingo naudojimo supratimą, šalies istorijos ir tradicijų gilesnį pažinimą.
    Jaunimui išvyka į Trakus ir renginys pilyje  buvo staigmena. Į Vilnių sukviesti „Temidės“ konkurso dalyviai, teisingai išsprendę pirmąjį galvosūkį, netikėtai buvo nukreipti į Trakus, kuriuos pasiekė traukiniu Vilnius-Trakai. Nuo pat pradžių dėmesiu ir nuostaba prikaustęs konkurso startas ir toliau tęsėsi įdomiai bei atkakliai. Nuotykių žaidimo „Encounter“ pavyzdžiu surengtas finalinis konkurso etapas nusidriekė per visą istorinį miestą. Pasitelkusios žemėlapius, mobiliojo ryšio programėles ir informacijos paieškos sistemas, moksleivių komandos aplankė nurodytus taškus, kur kiekviename jų atliko su teisėsaugos ir Lietuvos istorija susijusias, pareigūnų parengtas teisines ir sportines užduotis. Klaidžiodami po Trakų gatveles, moksleiviai ne tik atlikinėjo užduotis, bet ir ieškojo nurodytų užuominų bei objektų. Tai dalyviams suteikė dar daugiau dėmesio bei susitelkimo.
    Po atkaklios ir nuotykių kupinos trijų valandų kelionės po Trakus, visos dalyvių komandos buvo sukviestos į Trakų Salos pilį, kur juos pasitiko muziejaus ekskursijų vadovai ir supažindino su pilies bei miesto istorija. Nors ir pavargę bei laukiantys konkurso rezultatų, jaunuoliai buvo susidomėję ir kupini teigiamų emocijų.
    Priartėjus dienos kulminacijai, visi dalyviai susirinko Trakų pilies didžiojoje menėje, kur vyko mokinių teisinių žinių konkurso „Temidė“ baigiamoji dalis. 2019 metų mokinių teisinių žinių konkurso „Temidė“ prizininkais tapo daugiausiai taškų surinkusi, teisingiausiai užduotis įvykdžiusi Tauragės apskrities moksleivių komanda iš Šilutės Vydūno gimnazijos. Antrąją vietą iškovojo komanda iš Šiaulių apskrities Radviliškio Lizdeikos gimnazijos, o trečiąją – Panevėžio apskrities moksleivių komanda iš Panevėžio rajono Velžio gimnazijos. Sveikinimai ir padėkos žodžiai buvo adresuoti visiems moksleiviams bei juos atlydėjusiems ir ruoštis padėjusiems mokytojams bei bendruomenės pareigūnams.     
Sveikiname nugalėtojus ir visus dalyvavusius!

Trakų istorijos muziejaus ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija.

trakų 
istorijos muziejus

darbo laikas

Kovas, balandis,
spalis, lapkritis
II-VII 10:00 – 18:00 val.

Gegužė – rugsėjis
I – VII 10:00 – 19:00 val.

Gruodis – vasaris
III – VII 10:00 – 18:00 val.

kontaktai

Tel:+370 528 55297
Įmonės kodas: 190757189
Kęstučio g. 4
Trakai, LT – 21104

sprendimas

© 2020 Trakų istorijos muziejus
Privatumo politika