trakų 
istorijos 
muziejus
Renginiai, naujienos

VII TARPTAUTINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS 2023 „TIM–75“

VII TARPTAUTINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS 2023 „TIM–75“

Trakų istorijos muziejaus drąsa žengti į priekį, atvirumas ieškoti naujų krypčių, formų, nebijoti netradicinių sprendimų, įvairovės, atvirai kalbėti ir susikalbėti, formuoti pokyčius, megzti vietines bei tarptautines draugystes, partnerystes ir kitos muziejaus veiklą lydėjusios savybės, padiktavusios jubiliejinių metų devizą – „Bendrystėje – jėga!“, tikėjomės, paskatins ir konkursantus. Nepaprastai džiaugiamės, kad šiemet iš naujo pažinti mūsų Muziejų ryžosi 58 profesionalūs dailininkai iš 20 valstybių, sukūrę 106 darbus bei 113 šešių valstybių vaikų ir jaunimo atstovų, konkursui pateikę 121 ekslibrisą.

Sveikiname Muziejaus jubiliejui skirto tarptautinio ekslibrisų konkurso dalyvius linkėdami, kad ir ateityje nepritrūktų kūrybinio polėkio, atkaklumo, šviesių minčių ir įkvėpimo!

Dalyviai profesionalai (.pdf)

Dalyviai vaikai (.pdf)

2023 metais minima Trakų istorijos muziejaus veiklos 75-oji sukaktis. Pasitikdamas šią progą Trakų istorijos muziejus rengia tarptautinį ekslibrisų konkursą ,,TIM-75“ (TIM – Trakų istorijos muziejus).

Trakai ilgus šimtmečius garsėjo kaip miestas, savo glėbyje talpinęs įvairių tautų gyventojus. Tai miestas, kurio gyventojai, architektūra, kraštovaizdžio elementai, senosios istorijos reliktai (kapinės, statiniai, kalvos, buvusios dvarvietės ar sakralinių objektų vietos), hidronimai - tarsi portreto dėmenys, panašūs, o kartu ir skirtingi.

Muziejus, įkurtas gūdžiu sovietmečiu ir buvęs politinės propagandos įrankis, išgyveno radikalias transformacijas. Nuo pirmojo laisvės gurkšnio ir geležinės uždangos atsivėrimo XX a. antroje pusėje iki besitęsiančių dinamiškos dabarties pokyčių.

Sprendžiame dilemą: ne Kas yra Muziejus, Koks yra Muziejus, bet Su Kuo yra muziejus. „Naujasis muziejus“, kai jo praktikai mato save kaip partnerius, atliekančius svarbų vaidmenį keičiant visuomenę, skatinant jos įsitraukimą bei dalyvavimą kultūroje, mažindami socialinę atskirtį. Keičiamės keisdami, augame – augindami! Trakų istorijos muziejaus ekspoziciniai padaliniai – Trakų Salos, Trakų Pusiasalio ir Medininkų pilys – tai trys gotiškojo laikotarpio reliktai, kurie vienija kitas konkurso temas.

Per 75-erius veiklos metus sukaupta per 400 tūkstančių vertybių, 25-erius metus rengiami gyvosios istorijos festivaliai, užmegzta tūkstančiai draugysčių visame pasaulyje, pasirašyta begalė partnerystės ir bendradarbiavimo sutarčių. Muziejaus gimtadienio devizas: „Bendrystėje – jėga!“

Konkurse gali dalyvauti dailininkai profesionalai ir 419 metų amžiaus vaikai bei moksleiviai.

Ekslibrisų siuntimas:

Ne Europos šalių dalyviai turėtų išsiųsti iki 2023 m. gegužės 8 d. (imtinai, galioja pašto registracijos data).

Europos šalių dalyviai turėtų išsiųsti iki 2023 m. gegužės 15 d. (imtinai, galioja pašto registracijos data).

Visą informaciją apie konkurso sąlygas ir dalyvio anketą rasite:

DAILININKAI PROFESIONALAI

1. KONKURSO NUOSTATAI (.PDF)

VAIKAI IR JAUNIMAS

2. KONKURSO NUOSTATAI (.PDF)

Tikimės, kad susidomėsite ir aktyviai dalyvausite, tokiu būdu prisidėdami prie tarptautinio vaikų meno bei tarptautinio profesionaliojo meno populiarinimo visame pasaulyje!

https://www.facebook.com/groups/496277571284045

Linkime įkvėpimo, ramybės ir gerovės 2023 metais!

Su geriausiais linkėjimais,

Pagarbiai,

PROJEKTO KOORDINATORĖ

Živilė Barkauskaitė

El. p. zivile.barkauskaite@trakaimuziejus.lt

Tel. Nr. +370 611 85612, +370 528 53947

trakų 
istorijos muziejus

darbo laikas

Kovas, balandis,
spalis, lapkritis
II-VII 10:00 – 18:00 val.

Gegužė – rugsėjis
I – VII 10:00 – 19:00 val.

Gruodis – vasaris
III – VII 10:00 – 18:00 val.

kontaktai

Tel:+370 528 55297
Įmonės kodas: 190757189
Kęstučio g. 4
Trakai, LT – 21104

sprendimas

© 2020 Trakų istorijos muziejus
Privatumo politika